Este toamnă, este unul dintre anotimpurile preferate ale căpușelor. Deși le putem întâlni și în alte perioade ale anului, acestea au o activitate mai intensă toamna și primăvara.

Riscurile de a le întâlni în parcurile din București, fie că sunt parcurile mari sau parcurile mici de lângă blocuri ori chiar petece de iarbă încastrate între beton și asfalt, sunt mari. De asemenea o vizită la pădure, pe câmp sau în zone limitrofe surselor de apă curgătoare sau lacurilor prezintă aceleași riscuri.

Căpușele sunt un mare pericol datorită bolilor pe care le pot transmite. Iar acest pericol nu amenință doar sănătatea și viața prietenilor necuvântători, ci și pe a noastră a oamenilor. Ascunse în blănița dragului prieten, căpușele se pot infiltra în sanctuarul dumneavoastră și pot pune în pericol sănătatea dumneavoastră sau a familiei.

Pentru a preveni riscurile vă recomandăm să deparazitați periodic prietenii dumneavoastră folosind produse veterinare antiparazitare externe de calitate, sub formă de pipetă spot-on, tabletă masticabilă sau zgardă antiparazitară.

De asemenea puteți preveni apariția bolii Lyme (borelioza) prin simpla vaccinare a cățelului dumneavoastră.

Dacă depistați căpușe atașate pe pielea prietenului necuvântător vă recomandăm să faceți  neapărat o vizită la medicul veterinar. Acolo căpușele pot fi îndepărtate corect și veți fi pus la curent cu cele necesare în continuare.

Dacă dumneavoastră sau cineva din familia dumneavostră a fost înțepat de către o căpușă, este de asemenea neapărat să vă prezentați sau să se prezinte la medicul uman.